Előfizetői tartalom

Sosem látott videó jelent meg az ukrajnai háború egyik legdurvább csatájáról

Sosem látott összesítést mutatott be az orosz közmédia orosz katonák sisakkamerás- és drónfelvételeiből, melyet az ukrajnai háború egyik legelső és legnagyobb csatájáról, a hosztomeli Antonov-reptér térségében zajló harcokról készítettek. Bár a videó nyilvánvalóan propaganda célt szolgál, haditechnikai, harcászati szempontból kifejezetten érdekes, illetve sok tisztázatlan kérdésre választ ad a reptér körüli harcokkal kapcsolatosan.

Oroszország február 24-én inváziót indított Ukrajna ellen, az egyik legelső műveletük a Kijev melletti Antonov-reptér elfoglalásra indult, melyet egy történelmileg is szignifikáns méretű helikopteres / deszantos támadással hajtottak végre. A reptér körül heves harcok folytak, mind orosz, mind ukrán oldalon súlyos veszteségekkel. Az Antonov-repteret hídfőállásként használva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés