Előfizetői tartalom

Az atombombához egyre közelebb álló, közel-keleti renegáthoz látogat Vlagyimir Putyin

Tar Gábor
Jövő héten Iránba látogat az ukrajnai invázió megindítása utáni második külföldi útján Vlagyimir Putyin. Moszkva, illetve a szintén nyugati szankciókkal sújtott Teherán közötti kapcsolatok az iráni atomalku 2018-as felmondása után váltak különösen intenzívvé, amin az ukrajnai háború kitörése sem változtatott, amit a Moszkvának történő iráni drónszállítások is bizonyítanak. A kétoldalú kapcsolatoknak úgy tűnik, az sem árt, hogy az európai piac helyett olajának új vevőt kereső Oroszország jelentős árengedményeivel részben kiszorította a perzsa államot a kínai piacról, amely az iráni gazdasági növekedést jelentős részben biztosító olajexport fő célpontja volt.

Kedden Teheránba utazik Vlagyimir Putyin orosz államfő, ami annak kapcsán is különösen az érdeklődés középpontjába került, hogy Washington a héten arról számolt be: információjuk szerint Irán több száz drónt, köztük harci bevetésre is alkalmas pilóta nélküli repülőeszközt fog szállítani Oroszországnak segítve Moszkva ukrajnai invázióját. A teheráni találkozóra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái