Előfizetői tartalom

Új fejezet nyílik a magyar haderő fejlesztésében – Mire készül a kormány az ukrajnai háború árnyékában?

Huszák Dániel
Az elmúlt évek katonai konfliktusai, háborúi jelentős változásokat hoztak a Magyar Honvédség fejlesztési terveivel kapcsolatosan, Magyarország pedig a vártnál korábban, már jövőre eléri a 2%-os, GDP-arányos védelmi költségvetést, melynek számottevő része haderőfejlesztésre megy majd el. Nemrég átadásra került a gyulai Airbus-gyár, augusztusra megérkeznek a Panzerhaubitze 2000-esek, illetve átfogó katonai drónstratégiát is bemutat majd a kormány – mondta el mindezt a Portfolio-nak Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára. A szakember arról is beszélt, hogy a hadiipari termékek felvevőpiacában jelentős bővülés várható, a kormány várhatóan szorosabbra fogja az együttműködését a Rheinmetall-lal, illetve Magyarország érdeklődik a HIMARS, illetve az ehhez hasonló nagy hatótávolságú rakétarendszerek iránt is.

Portfolio: Az ötödik Orbán-kormányban Önt Védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárrá nevezték ki, korábban többek közt a Védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos szerepét töltötte be. Pontosan mit jelent ez a kinevezés, miben változnak a mostani feladatai, mi az, ami marad a régi feladatok közül? Maróth Gáspár: Amikor 2016-ban elkezdtük...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái