ukrán tank ukrajna háború
Globál

Putyin tárgyalna Ukrajnáról, közben máshol is izzik a feszültség - Háborús híreink csütörtökön

Portfolio
Gerhard Schröder, volt német kancellár és Vlagyimir Putyin barátja szerint az orosz elnök tárgyalásos megoldást szeretne az ukrajnai háborúra. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazahívja külföldről az összes ukrán katonát. Gabonaszállító hajók indultak útnak Odesszából. Közben a világ túloldalán, a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg többnapos hadgyakorlattal ijesztgeti Tajvant, mely eseményeknek közvetett hatása az ukrajnai háborúra is lehet. Cikkünk folyamatosan frissül.

Kína segítségére siet Putyin, ha háború lesz? - Szembeszállna Amerikával a Kreml urának szövetségese

Vlagyimir Putyin segítségére siet Kínának, ha az háborút indít Tajvanért, fogadkozik a befolyásos orosz szenátor és egykori FSZB-tiszt, Vlagyimir Dzsabarov; de Moszkva cserébe számít Kína támogatására az ukrajnai háborúban - számolt be a brit Daily Mail.

Tovább a cikkhez

Északi Áramlat: az oroszok visszadobták a labdát

A Gazprom orosz állami gázipari vállalat szeretné visszakapni az Északi Áramlat 1 gázvezeték megjavított turbináját, ám fontosnak tarja annak jogi megerősítését, hogy a berendezés nem áll szankciók alatt, az uniós szóbeli biztosítékok ebben az esetben nem elegendőek - mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak.

Tovább a cikkhez

Nagy lehet a baj Európa legnagyobb atomerőművében

Az ENSZ nukleáris ügynökségének vezetője szerint az Oroszország által az ukrajnai invázió során elfoglalt hatalmas atomerőmű "teljesen irányíthatatlanná vált".

Tovább a cikkhez

Hadköteles férfiak ezrei menekülnek Ukrajnából, volt, aki milliókkal próbált megvesztegetni egy határőrt

Az ukrán határőrség összesen 6400 olyan férfit vett őrizetbe február 24-e óta, akik hadkötelesként megpróbálták elhagyni az országot – írja a Kyiv Independent.

Tovább a cikkhez

Megérkeztek Magyarországra a külföldi NATO-katonák

Megérkeztek Magyarországra a NATO Kiemelt Éberség Tevékenység nemzetközi harccsoport katonái. A katonák az orosz fenyegetés miatt erősítik meg a katonai szövetség keleti szárnyának, így Magyarországnak védelmét is.

Tovább a cikkhez

Súlyos vádak az Amnestytől: Ukrajna kórházakba és iskolákba telepít katonai bázisokat

Azzal vádolta meg az Amnesty International az ukrán fegyveres erőket, hogy lakott területekre, iskolákba és kórházakba telepítettek katonai objektumokat, és ezzel civileket veszélyeztettek. Az ukrán kormány orosz propagandának nevezte a jogvédő szervezet jelentését.

Tovább a cikkhez

Aggódik Zelenszkij: mozgolódnak az orosz katonák, Putyin készül valamire

Oroszország jelentős mennyiségű haditechnikai eszközt halmozott fel Ukrajna déli részében, ez annak a jele, hogy szó sincs arról, hogy békét akarnak – idézi Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szavait a Kyiv Independent.

Tovább a cikkhez

Elérkezett a legveszélyesebb pillanat Európa számára, Putyint meg kell állítani

Az ukrajnai háború a második világháború óta a legveszélyesebb pillanat Európa számára, és nem szabad hagyni, hogy Oroszország győzzön - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a Reuters beszámolója alapján.

Tovább a cikkhez

Na, már csak ez hiányzott: hadgyakorlatba kezdett Putyin legnagyobb szövetségese

A fehérorosz haderő készültségét ellenőrző hadgyakorlatot indított az ország katonai vezérkara – írja ukrán katonai parancsnoki forrásokra hivatkozva a Kyiv Independent.

Tovább a cikkhez

Csúnya lebukás: végig kamuzott és sosem járt Ukrajnában az egyik leghíresebb külföldi önkéntes

Nyom nélkül eltűnt Twitterről a több mint 120 ezer követővel rendelkező „Canadian Ukrainian Volunteer” névre hallgató oldal, melynek kezelője azt állította, hogy egy „különleges mesterlövész-egység” tagja Ukrajnában és rendszeresen posztolt az ottani eseményekről – többnyire más forrásból származó médiatartalmat. Egy ideje gyanítani lehetett, hogy a magát ukrán önkéntesnek valló férfi kamuzik, de hónapokon át sikeresen hülyítette követőit.

Tovább a cikkhez

Jön az erősítés: 10 ezer ukrán katonát képeznek ki a britek

Felajánlotta Ukrajnának az Egyesült Királyság, hogy 10 ezer katonát képeznek ki harctéri feladatok megvalósítására – számol be Twitteren az ukrán katonai vezérkar.

Tovább a cikkhez

Bejelentette Medvegyev: újabb országok területére tart igényt Moszkva, majd törölte a posztot

Hosszas poszt jelent meg Dimitrij Medvegyev, orosz ex-elnök, most a nemzetbiztonsági tanács alelnökének VK-fiókján, melyen azt ecsetelte, hogy Oroszországnak „vissza kellene állítania régi határait,” kezdve Kazahsztán és Grúzia / Georgia annektálásával. A posztot 10 percen belül törölték, Medvegyev tanácsadója szerint „feltörték a fiókját.”

Tovább a cikkhez

Hírszerzési jelentés: trükkös megoldással próbálják kicselezni az oroszok az ukránok "csodafegyvereit"

Ma is közzétette szokásos, napi jelentését a brit védelmi minisztérium az ukrajnai háború alakulásáról. A beszámoló legérdekesebb része az, hogy a britek is beszámoltak arról, hogy az oroszok egy különleges radarzavaró rendszerrel próbálják kicselezni Ukrajna NATO-s tüzérségi rendszereit a Dnyeper-folyón.

Tovább a cikkhez

Itt vannak az ORFK adatai

Magyarország területére 2022. augusztus 3-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7231 fő lépett be.

A román-magyar határszakaszon belépők közül 6152 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.A beléptetettek közül a rendőrség 350 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.Az ukrajnai háború elől 2022. augusztus 3-án 99 ember, köztük 37 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

Putyin tárgyalna Ukrajnáról, közben máshol is izzik a feszültség - Háborús híreink csütörtökön

Gerhard Schröder, volt német kancellár és Vlagyimir Putyin barátja szerint az orosz elnök tárgyalásos megoldást szeretne az ukrajnai háborúra. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazahívja külföldről az összes ukrán katonát. Közben a világ túloldalán, a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg többnapos hadgyakorlattal ijesztgeti Tajvant, mely eseményeknek közvetett hatása az ukrajnai háborúra is lehet. Cikkünk folyamatosan frissül.

Tegnapi tudósításunkat itt követheti nyomon:

Címlapkép: Getty Images

raketatamadas Izrael
Budapest városkép lakás

Holdblog Mi is a Goldilocks?

Archívumunkból (2020) A tőkepiaci szaksajtó rendszeresen emlegette az elmúlt években, hogy épp "Goldilocks" gazdaság...

Holdblog Joe Biden mélypontja

Minden idők harmadik legnépszerűtlenebb elnökeként távozott a Fehér Házból 2021 januárjában Donald Trump. Joe...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. október 4.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
joe-biden-amerikai-egyesult-allamok-elnok-jun-szuk-jeol-del-korea-elnok