Hatalmas robbanások orosz bázisokon, új nyugati fegyverek Ukrajnánál - Háborús híreink szerdán

A Krím-félszigetet hatalmas robbanás rázta meg, orosz források szerint egy lőszerraktár robbant fel. A Pentagon elismerte: modern radarromboló rakétákat küldtek Ukrajnának, aki továbbra is folytatja a lassú előrenyomulást Herszon környékén. Cikkünk folyamatosan frissül.

Megjöttek az első műholdképek a felrobbant orosz repülőtérről – Nagyon durva veszteségek látszanak rajta

Megérkeztek az első műholdfelvételek arról a krími katonai repülőtérről, melyen több nagy robbanás is történt a tegnapi nap. Nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz igaz az orosz közlés, mely szerint „egy repülőgép sem sérült meg.”

Tovább a cikkhez

Súlyos szavak Kínától: Amerika miatt robbant ki az ukrajnai háború

Zsang Hanhuj, Kína moszkvai nagykövete úgy véli, az Egyesült Államok volt az ukrajnai háború fő felbújtója, mivel „sarokba szorították” Oroszországot a NATO folyamatos bővítésével.

Tovább a cikkhez

Kijev szerint Oroszország új tervet eszelt ki a megszállt atomerőművel

Oroszország arra készül, hogy leválasztják a zaporizzsjai atomerőművet az ukrán elektromos hálózatról és teljes egészében az orosz energiahálózathoz csatolják azt – állítja az ukrán Enerhoatom állami energiavállalat vezetője.

Tovább a cikkhez

Ukrán kabinetfőnök: hamarosan véget kell vetni a háborúnak, mert Putyin brutális eszközhöz tervez nyúlni

Még a tél beállta és a következő fűtési idény kezdete előtt sürgősen véget kell vetni Ukrajnában a harcoknak - jelentette ki szerdán Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke Kijevben.

Tovább a cikkhez

Szétszedték az ukránok egy orosz tank védelmi rendszerét, szinte hihetetlen, mit találtak benne

Szétszedték az ukrán fegyveres erők egy orosz haderőtől zsákmányolt T-80BVM harckocsi aktív védelmi rendszerét. Úgy néz ki, hogy a robbanó ERA-téglákban semmi nem volt, ami valódi védelmet nyújtott volna a harckocsitestnek – az oroszok gumilapokkal töltötték őket fel.

Tovább a cikkhez

Szerveződik az ellenállás: meg akarják torpedózni az orosz népszavazást Herszonban

Az orosz csapatok ellenőrzése alá került dél-ukrajnai Herszon városának lakói az Ukrinform hírügynökség szerdai jelentése szerint a terület Oroszországhoz csatolásáról tartandó "álreferendum" bojkottjára szólítottak fel.

Tovább a cikkhez

Közölte Ukrajna, hány repülőgép semmisült meg a felrobbant orosz bázison

Kilenc orosz repülőgép semmisült meg a tegnapi robbanás-sorozatban a Krímben található Szaki légibázison – írja az NBC News az ukrán kormány bejelentésére hivatkozva.

Tovább a cikkhez

Azt mondják az oroszok, hogy máris kilőttek egy Gepardot

Egy Gepard típusú német önjáró légvédelmi gépágyú megsemmisítéséről és három ukrán harci gép lelövéséről számolt be egyebek között a szerdai hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Tovább a cikkhez

Új megoldás születhet az ukrán gabonaválság kezelésére

Spanyolország az ukrán gabona vasúti szállításának hatékonyságát teszteli egy 600 tonnás kukoricaszállítmánnyal, amely a tervek szerint szeptember elején érkezhet Barcelonába a lengyel-ukrán határról - jelentette be a spanyol közlekedési minisztérium szerdán.

Tovább a cikkhez

Állítólag ukrán elitkommandósok hajtották végre a támadást, amelytől fél Oroszország szája tátva maradt

Egy ukrán különleges műveleti egység hajtott végre szabotázsakciót a krími Szaki légibázison, amely miatt több hatalmas robbanás rázta meg a térséget – állítja egy magas rangú ukrán tisztségviselő a Washington Postnak.

Tovább a cikkhez

Kiszivárgott: nagy mennyiségű fegyvert készül átadni az oroszoknak Amerika ősellensége

Megkezdődött az orosz katonák kiképzése Irán drónjainak használatára, hamarosan több száz katonai drónt kaphatnak az orosz csapatok Teherántól – írja bizalmas amerikai hírszerzési információkra hivatkozva a CNN.

Tovább a cikkhez

Kiadták a riasztást: hatalmas robbanások után terrorkészültségben a Krím

Sárga riasztást adott ki terrorfenyegetés miatt az oroszok által megszállva tartott Krím vezetése – számol be az orosz NTV portál.

Tovább a cikkhez

Térkép: erre készül Putyin serege

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma ma friss hírszerzési adatokat közölt az ukrajnai háborúról, emellett közzétette térképét az orosz-ukrán háború augusztus 10-i állapotáról.        

Tovább a cikkhez

Török dróngyár felrobbantásával fenyegetőzik a Kreml

Ha a török Baykar cég gyárat épít Ukrajnában, ez azonnal „demilitarizálva lesz” – jelentette be Dimitrij Peszkov Kreml-szóvivő.

Tovább a cikkhez

Bemondták az ukránok: megindult az elsöprő ellentámadás, döntő csata készül

A Krímben történt robbanások jele voltak annak, hogy elindult Ukrajna régóta várt, elsöprő ellentámadása Herszon térségében – állítja két ukrán kormányközeli forrás a Politicónak.

Tovább a cikkhez

Idegesek az oroszok – Összehangolt támadás indult a közösségi médiában

Új trend ütötte fel a fejét az ukrajnai háborúval foglalkozó internetes körökben: ukrán / NATO-párti felhasználók koordinált „troll-hadjáratokat” indítottak orosz, oroszpárti közösségi oldalak ellen. A magukat „NAFO-nak” hívó kollektíva miatt eddig több nyíltan oroszpárti fiókot is töröltek Twitterről, a Kreml-barát felhasználók idegesek.

Tovább a cikkhez

Újabb kulcsfontosságú hidat lőttek az ukránok

Az Ukrán Fegyveres Erők lecsaptak egy hídra a Kakhovka Vízerőmű (HPP) közelében, használhatatlanná téve azt. Az erre vonatkozó közleményt a Déli Operatív Parancsnokság tette közzé - számol be az Ukrinform tudósítója.

Tovább a cikkhez

Mol: csütörtökön Magyarországra is megérkezik a kőolaj

Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is megérkezik a kőolaj - közölte a Mol az MTI-vel szerdán.

Tovább a cikkhez

Megkezdhették pumpálni a kőolajat a Barátság-kőolajvezetéken

Ma délután újraindul a szállítás a Barátság-kőolajvezetéken Szlovákiába - írja az Új Szó a TASR és a Reuters hírügynökség jelentésére hivatkozva.

Tovább a cikkhez

Zelenszkij: Ukrajna vissza fogja venni a Krím-félszigetet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ígéretet tett a Krím "felszabadítására", miközben találgatások keringtek az Oroszország által 2014-ben elcsatolt félszigeten lévő légitámaszponton történt nagy tűzvész okáról, közölte a Bloomberg.

Tovább a cikkhez

Akár már ma újraindulhat a kőolajszállítás a Barátság-vezetéken

A kőolajszállítás már néhány órán belül helyreállhat a Barátság kőolajvezetéken keresztül Richard Sulík (SaS) szlovák gazdasági miniszter szerint - írja az Új Szó, amely alapján a tárcavezető egy ma délelőtti sajtótájékoztatón azt is megerősítette, hogy a Slovnaft kifizette a tranzitdíjat.

Tovább a cikkhez

Egyre nagyobb tételekben vásárolnak orosz szenet dollár helyett más pénznemben indiai cégek

Az indiai vállalatok egyre gyakrabban vesznek igénybe különböző ázsiai valutákat az amerikai dollár helyett az orosz szénimport kifizetésére, hogy ezzel csökkentsék a nyugati szankciók megsértésének kockázatát - számolt be szerdán a Reuters hírügynökség ipari forrásokra és vámdokumentumokra hivatkozva.

Tovább a cikkhez

Bréking! - Napokon belül újraindulhat az orosz olajszállítás Magyarországra

A Mol kifizette az oroszok helyett az ukránoknak a tranzitdíjat, ezért napokon belül újraindulhat az orosz kőolaj szállítása a Barátság-vezeték déli ágán Magyarország felé - közölte percekkel ezelőtt a Mol. A hírre a forint árfolyama erősödéssel reagált. A fentiekkel párhuzamosan a szlovák Slovnaft is azt közölte, hogy felé is napokon belül újraindulhat az orosz olajszállítás a pénzügyi tétel rendezése nyomán.

Tovább a cikkhez

A zaporozzsjai atomerőműből lőtték az oroszok az ukrán városokat?

A CNN értesülései szerint a zaporozzsjai erőműben állomásozó orosz erők tüzérségi lövedékei az éjszaka folyamán 13 embert öltek meg és ötöt súlyosan megsebesítettek Dnyipropetrovszk régióban, Ukrajna középső részén.

Tovább a cikkhez

Halmozódnak az orosz bázisokat érő balesetek: most egy kikötő kapott lángra

Nagy tűz ütött ki az orosz-ukrán határ közelében, az Azovi-tengeren fekvő oroszországi Jejszk kikötőjében, közölte a CNN.

Tovább a cikkhez

Orosz parancsnok: aláaknáztuk a zaporozzsjai atomerőművet

Valerij Vasziljev vezérőrnagy, a zaporozzsjai atomerőműben állomásozó orosz csapatok parancsnoka az Energoatom ukrán állami atomenergetikai ügynökség által hétfőn közzétett Telegram-üzenet szerint azt mondta, hogy Oroszország aláaknázta a zaporizzsjai atomerőművet. Hozzátette, az erőmű „vagy orosz föld lesz, vagy felperzselt sivatag", közölte a Newsweek.

Tovább a cikkhez

Brit hírszerzés: Moszkva kétségbeesetten próbálja pótolni veszteségeit

Az Egyesült Királyság hírszerzése szerdán is elkészítette napi jelentését, melyben három pontban foglalják össze az ukrajnai konfliktus fejleményeit.

Tovább a cikkhez

ORFK: mintegy tizenkétezren érkeztek Ukrajnából kedden

Az ukrán-magyar határszakaszon 6174 ember lépett be kedden Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5833-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 183 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

Vonattal 440-en - köztük 163 gyermek - érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre - tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - áll a közleményben. (MTI)

Hatalmas robbanások orosz bázisokon, új nyugati fegyverek Ukrajnánál - Háborús híreink szerdán

A Krím-félszigetet hatalmas robbanás rázta meg, orosz források szerint egy lőszerraktár robbant fel. A Pentagon elismerte: modern radarromboló rakétákat küldtek Ukrajnának, aki továbbra is folytatja a lassú előrenyomulást Herszon környékén. Cikkünk folyamatosan frissül.

Keddi tudósításunkat itt követheti nyomon.

Címlapkép: Ukrán katona Herszon környékén. Forrás: Ivan Chernichkin/Zaborona/Global Images Ukraine via Getty Images

Népszerű

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF