Előfizetői tartalom

Bajban van Ukrajna: kifogytak Európa országai a fegyverekből?

Érdekes elemzést tett közzé az Ukrajnának biztosított fegyverszállítmányokkal rendszeresen foglalkozó Kieli Intézet. Friss adataik rávilágítanak, hogy április óta csökken Európa katonai támogatása Ukrajna számára. Kijev az elmúlt hetekben többször is sürgette az európai hatalmakat, elsősorban Németországot a fegyverszállítmányok felgyorsítására, viszont elképzelhető, hogy egyes országok már egyszerűen kifogytak azokból a fegyverekből, melyet Ukrajnának tudnák adni saját védelmi képességeik jelentős gyengítése nélkül.

Politico által közzétett új adatok szerint Európa hat legnagyobb országa egész júliusban nem ajánlott fel Ukrajnának új kétoldalú katonai kötelezettségvállalásokat - ez az első hónap, amikor nem érkezett számottevő európai fegyver Ukrajnába Oroszország februári inváziója óta. Ez a tendencia jelezheti azt, hogy az európai védelmi politikában bekövetkezett történelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés