Előfizetői tartalom

Íme Putyin féltve őrzött mesterműve, melyet Ukrajna hirtelen minden eszközzel le akar rombolni

A háború eleje óta több-kevesebb komolysággal rendszeresen értekeznek Kijevhez köthető véleményvezérek és döntéshozók arról, hogy kulcsfontosságú sikert jelentene Ukrajnának a háborúban, ha sikerülne megtámadni, esetleg megsemmisíteni a Krími hidat, azt az építményt, amely összeköti a Krím-félszigetet Oroszországgal. A híd egyfajta presztízsprojekt és szimbólum egyszerre, hiszen azután épült, hogy Oroszország annektálta a területet Ukrajnától és Vlagyimir Putyin elnök avatta fel azzal, hogy egy teherautó-konvoj élén áthaladt rajta. Most, hogy vélhetően Ukrajna folyamatosan támadja a Krím-félszigetet, ismét fölerősödtek azok a hangok, melyek a híd megsemmisítését követelik, netán még reálisnak is tartják, ha sikerül egy ilyen támadás kivitelezése.

Célpont: a Krími híd? Az elmúlt bő egy hét során több robbanás is történt az Oroszország által 2014 óta megszállva tartott Krím-félsziget területén. A Novofedorivka térségében működő Szaki légibázis szinte teljesen megsemmisült augusztus 9-én, augusztus 15-én pedig egy lőszerraktár is felrobbant Dzsankoj térségében. Arról is voltak hírek, hogy a Gvardeszkoje katonai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés