Előfizetői tartalom

Két szék közé a földre - Nagyhatalmi státusz helyett bukás vár Erdoganra?

A Redzsep Tajjip Erdogan török elnök által, az elmúlt években tanúsított rendkívül asszertív külpolitika rendeltetése valószínűleg a régióban tapasztalható geopolitikai vákuum betöltése, lépéseivel azonban elképzelhető, hogy mind kül-, mind pedig belföldön eltaszítja magától támogatóit. Részletes elemzés készült arról, milyen hatással lehetnek Törökország külpolitikai lépései az állam gyengélkedő gazdaságára, illetve arról, hogy ezek az események hogyan befolyásolhatják  török államfő politikai karrierjét, akinek jövőre ismét meg kell győznie a választókat alkalmasságáról.

Példátlan fejlődés A ma ismert Török Köztársaság 1923-ban jött létre. Alapítója, Musztafa Kemál török katonatiszt a 20. század első évtizedeinek hattyútánca, valamint az első világháború keserű tapasztalatai alapján elhatározta, hogy hazájának szakítania kell az oszmán múlttal, az államapparátust szekularizálni szükséges, a külpolitikai partnereket pedig a nyugati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés