Előfizetői tartalom

Egy építészre bízta Putyin az ukrajnai háborút - Csúfos bukás vár az egyik legnépszerűbb orosz politikusra?

Az ukrajnai háború kitörésekor majd minden szem a világ egyik legerősebb hadseregének szigorú arcú parancsnokára, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterre szegeződött. Vajon irányítása alatt újra világverő haderővé lép elő az orosz hadsereg, vagy beletörik a medve foga nyugati szomszédjába? Hat hónappal a konfliktus kirobbanását követően valószínűsíthető, hogy a szerény származású politikus az orosz politika partvonalára szorul, hiszen a "különleges katonai művelet" közel sem halad a Kreml előzetes elvárásai szerint. De hogyan is lett a tuvai mérnökből Putyin egyik vezető politikusa, majd a háború egyik arca? Nézzük.

Szergej Kuzsugetovics Sojgu 1955-ben látta meg a napvilágot a Mongóliával határos, rendkívül szegény Tuvai Autonóm Régió nyugati részén, egy Csadan nevű kisvárosban. Apja, a tuvai születésű Kuzuget Sojgu a helyi kommunista lap szerkesztője, majd a Tuvai Regionális Bizottság titkára, anyja, az ukrajnai orosz származású Alekszandra Jakovlevna Sojgu pedig a helyi közigazgatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés