Előfizetői tartalom

Brutális lendületben vannak az ukránok, úgy néz ki, teljesen összeomlottak az orosz védvonalak északkeleten

Úgy tűnik, az orosz védvonalak teljesen összeomlottak Harkiv megyében, az ukrán fegyveres erők pedig visszafoglalták Balaklija települést, majd gyors előrenyomulásba kezdtek Kupjanszk felé. Ha Kupjanszk elesik, Izjumot többé-kevésbé elvágják az ukránok az utánpótlástól észak felől, ezzel pedig hatalmas pofont adnak az orosz donbaszi offenzíva északi ékének. Az orosz hadvezetés kapkodva próbál reagálni a helyzetre, az orosz OSINT-elemzők nagyon dühösek.

Erősen úgy néz ki, hogy tegnap visszafoglalták az ukrán fegyveres erők Balakliját, egy 27 ezres települést Harkiv megye keleti részében. A műveletet sikerült mindössze két nap alatt kivitelezni onnantól fogva, hogy az ukrán fegyveres erők elérték a várost, ami erősen arról árulkodik, hogy a településen nem voltak súlyos harcok. Elnök úr, főparancsnok úr, Balaklija városa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés