Előfizetői tartalom

Összeomlott védvonalak, menekülő oroszok, elhagyott páncélosok - Így áll most az elsöprő ukrán ellentámadás

Egészen elképesztő fordulatot hozott az ukrajnai háború tekintetében az elmúlt bő 4-5 nap: az ukrán fegyveres erők Harkiv megyében elsöprő offenzívába kezdtek, az orosz haderő védvonalai teljesen összeomlottak. Elvesztették az oroszok Izjum várost, amely fontos hídfőállása volt az oroszok donbaszi műveleteinek. Támadás alá került Liman, sőt, egyes források szerint Liszicsanszk és Donyec város térsége is. Nézzük az elmúlt napok legfontosabb fejleményeit a frontvonalakról.

Miközben az oroszok a herszoni offenzíva elhárítására koncentráltak, öt nappal ezelőtt átfogó támadást indítottak az ukránok Harkiv megyében, teljesen meglepve ezzel a térségben tartozó orosz erőket. A hét végére elesett Balaklija, innen a szélrózsa minden irányába megindultak az ukránok: pár nap alatt felszabadítva mintegy 50 települést a térségben. Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés