Előfizetői tartalom

Hova tűntek Oroszország szupermodern Armata-tankjai? Van itt egy ravasz csel, ami mindent megmagyaráz

A fél világra ráijesztett Oroszország, amikor a 2015-ös győzelmi napi parádén végig gurultak az első T-14 Armata harckocsik. Moduláris, automatizált, elképesztően jól védett, újfajta fegyverzettel felszerelt – úgy tűnt, hogy Moszkva bemutatta a világ első valódi, negyedik generációs harckocsiját. Azóta eltelt hét év. Oroszország a második világháború óta nem látott intenzitású konfliktust hozott Európára. A frontvonalakon azonban szinte teljes egészében csak szovjet harckocsik dolgoznak, az Armatákat továbbra is csak parádékon, katonai látványbemutatókon láthatjuk. Pedig a háború kiváló lehetőséget adott volna az orosz hadiiparnak arra, hogy megmutassa: mennyivel jobb is az Armata minden más harckocsinál. Arra, hogy mégis miért maradtak otthon a "szupertankként" emlegetett harcjárművek, illetve hogy miért terítik őket külföldi vevőknek ahelyett, hogy orosz harckocsizóknak gyártanák őket, többféle magyarázat is van.

A haditechnika, ezen belül is a harckocsik iránt érdeklődők biztosan emlékeznek erre a videóra: A képsorokat az Uralvagonzavod készítette, majd publikálta, röviddel azután, hogy az orosz T-14 Armata harckocsi bemutatkozott a nyilvánosság előtt, a 2015-ös győzelmi napi felvonuláson. A teljes mértékben számítógéppel készített videó elsősorban arról szól, hogy az új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés