Előfizetői tartalom

3 ordító jel, hogy most már tényleg nagy a baj az orosz haderőben

Huszák Dániel
Alapvetően igaz, hogy a háború első napjai óta rendszeresek nyugati és ukrán forrásokból azok a jelentések, melyek szerint az orosz haderőt már csupán egy hajszál választja el a totális összeomlástól: a leggyakrabban a precíziós csapásmérő eszközök és az élőerő hiányát emlegetik a szakértők. Bár ezeknek a jelentéseknek egy része egészen biztosan túlzó, most először a háború folyamán valóban úgy tűnik, hogy komoly problémákkal küzd az orosz haderő, melynek hatása van már Oroszország belső és regionális politikai dinamikájára is.

1. Hatalmas eszközveszteségek Ukrán katonák egy zsákmányolt orosz / szakadár T-62-es harckocsival. Forrás: Ukraine Weapons Tracker via Twitter Mind az orosz, mind az ukrán védelmi minisztérium rendszeresen tesz közzé jelentéseket a másik oldal veszteségeiről a háború eleje óta, ezeket a szinte teljesen légből kapott számokat a komoly szakértők többnyire megmosolyogják....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái