Előfizetői tartalom

Bejött Zelenszkij merész terve: ismét ömlenek a fegyverek Ukrajnába

Ács Bence
A múlt héten megindult, a jelenlegi információk szerint kifejezetten sikeres ukrán ellentámadás több szempontból is javíthatta Kijev esélyeit: a harcokban elfáradt ukrán csapatok végre jó híreket kaphattak, a szintén fáradt orosz egységek morálja pedig komoly mértékben csökkenhetett. Mindezekkel együtt elképzelhető, hogy a nem várt sikerek hatására az európai vezetők is átértékelik a helyzetet, és növelik a Kijevnek juttatott katonai támogatások mennyiségét éppen akkor, amikor félő volt, hogy Európa jelentősen lecsökkenti a szállítmányok számát.

Néhány órával azelőtt, hogy Annalena Baerbock német külügyminiszter szombaton Kijevbe érkezett, az ukrán csapatok Kupjanszkban a városháza tetején felhúzták országuk kék-sárga zászlaját. A Harkivtól keletre fekvő várost, ahol a fő vasúti csomópont található, amely az orosz csapatokat ellátta Északkelet-Ukrajnában, pár napja foglalta vissza az ukrán haderő. Moszkva...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái