Előfizetői tartalom

Bejött Zelenszkij merész terve: ismét ömlenek a fegyverek Ukrajnába

A múlt héten megindult, a jelenlegi információk szerint kifejezetten sikeres ukrán ellentámadás több szempontból is javíthatta Kijev esélyeit: a harcokban elfáradt ukrán csapatok végre jó híreket kaphattak, a szintén fáradt orosz egységek morálja pedig komoly mértékben csökkenhetett. Mindezekkel együtt elképzelhető, hogy a nem várt sikerek hatására az európai vezetők is átértékelik a helyzetet, és növelik a Kijevnek juttatott katonai támogatások mennyiségét éppen akkor, amikor félő volt, hogy Európa jelentősen lecsökkenti a szállítmányok számát.

Néhány órával azelőtt, hogy Annalena Baerbock német külügyminiszter szombaton Kijevbe érkezett, az ukrán csapatok Kupjanszkban a városháza tetején felhúzták országuk kék-sárga zászlaját. A Harkivtól keletre fekvő várost, ahol a fő vasúti csomópont található, amely az orosz csapatokat ellátta Északkelet-Ukrajnában, pár napja foglalta vissza az ukrán haderő. Moszkva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés