Előfizetői tartalom

Szép csendben felfegyverezte Oroszországot Amerika ősellensége – Már Ukrajnában pusztítanak a félelmetes Sahed drónok

Dimitrij Peszkov Kreml-szóvivő augusztus végén álhírnek nevezte azokat az amerikai hírszerzési információkat, melyek szerint Oroszország nagy mennyiségű katonai drónt vásárolt a Közel-Kelet renegátállamától, Irántól. Két hétre rá becsapódtak Kupjanszk térségében az első, orosz haderő által kezelt Sahed-136-os típusú kamikaze-drónok, azóta pedig szinte naponta érkeznek a felvételek az iráni robotgépek ukrajnai „szerepléséről.” Bár Irán hadiiparát régóta bénító szankciók korlátozzák, a perzsa állam drónipara meglepően fejlett, Oroszország pedig kritikus időpontban jutott hozzá a modern háborúkban döntő szerepet játszó drónképességhez.

Megérkeztek az iráni drónok Júliusban szivárgott ki először amerikai forrásból, hogy Oroszország iráni katonai drónok beszerzésén dolgozik. Az ekkori információk szerint Teherán körülbelül 200 drónt tervezett eladni Oroszországnak, a kezelők kiképzése pedig augusztusban el is kezdődött. Ebben a hónapban mind Irán, mind pedig Oroszország cáfolta, hogy létezne az amerikaiak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés