Előfizetői tartalom

Bejelentette Putyin a megszállt megyék Oroszországhoz való csatlakozását

Vlagyimir Putyin péntek délután, helyi idő szerint 13:15-kor intézett beszédet Oroszországhoz. Az orosz elnök bejelentette az Ukrajnában tartott "népszavazások" eredményét, melyek értelmében a négy érintett megye csatlakozik Oroszországhoz. A „népszavazásokat” szeptember 23. és 27. között tartottak négy, az orosz haderő által részben vagy majdnem egészben megszállt ukrán megyében: Herszonban, Zaporizzsjában, Donyeckben és Luhanszkban. Mindenhol nagy arányban az igenek győztek, azonban a „népszavazások” eredményét sem a nyugati országok nagy része nem ismerte el, de Törökország, Izrael és Szerbia sem.

Oroszország február végén ismerte el független államokként a "Luhanszki és Donyecki Népköztársaságokat", a héten pedig népszavazásokat tartottak arról, hogy az említett két szakadár terület, valamint a részben orosz megszállás alatt álló, Ukrajnához tartozó Herszon és Zaporizzsja megyék csatlakozzanak az Orosz Föderációhoz. Zaporizzsja és Herszon függetlenségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés