FONTOS Itt a válasz, miért esett szinte megállíthatatlanul a forint – 2023 a magyar deviza éve lehet?
 
Előfizetői tartalom

Bejelentette Putyin a megszállt megyék Oroszországhoz való csatlakozását

Ács Bence
Vlagyimir Putyin péntek délután, helyi idő szerint 13:15-kor intézett beszédet Oroszországhoz. Az orosz elnök bejelentette az Ukrajnában tartott "népszavazások" eredményét, melyek értelmében a négy érintett megye csatlakozik Oroszországhoz. A „népszavazásokat” szeptember 23. és 27. között tartottak négy, az orosz haderő által részben vagy majdnem egészben megszállt ukrán megyében: Herszonban, Zaporizzsjában, Donyeckben és Luhanszkban. Mindenhol nagy arányban az igenek győztek, azonban a „népszavazások” eredményét sem a nyugati országok nagy része nem ismerte el, de Törökország, Izrael és Szerbia sem.

Oroszország február végén ismerte el független államokként a "Luhanszki és Donyecki Népköztársaságokat", a héten pedig népszavazásokat tartottak arról, hogy az említett két szakadár terület, valamint a részben orosz megszállás alatt álló, Ukrajnához tartozó Herszon és Zaporizzsja megyék csatlakozzanak az Orosz Föderációhoz. Zaporizzsja és Herszon függetlenségét...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái