Előfizetői tartalom

Egész Európát megrázta a váratlan szabotázsakció – Ki lehetett a rejtélyes elkövető?

A múlt hét elején szivárgásokat észleltek az Oroszországot Németországgal a Balti-tenger alatt összekötő Északi Áramlat 1 és 2 vezetékekben. Mint később kiderült, négy különböző helyen szivárognak a vezetékpárok, és lényegében kizárhatóvá vált, hogy baleset történt, ami azt is jelenti, hogy szándékos tettről van szó, méghozzá olyanról, amely mögött egy államnak kell állnia. Rögtön meg is jelent a két vádlott: Oroszország és az Egyesült Államok. Ki mit mondott, és mire alapozzák vádaikat azok, akik tudni vélik, ki áll az incidensek mögött?

Kik a potenciális gyanúsítottak? Alighogy elterjedtek a hírek a két gázvezetéken történő szivárgásokról, természetesen rögtön elindultak a találgatások, hogy ki követte el az Északi Áramlat elleni támadásokat. Azt ugyanis szakértők már elég korán kijelentették, pusztán balesetről nem lehet szó, főleg úgy, hogy mindjárt négy helyen is durva szivárgás indult meg....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés