Előfizetői tartalom

Putyin borzasztóan veszélyes helyzetbe hozta magát – A NATO már nem a győzelme, hanem a veresége miatt aggódik

Portfolio
Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden egy New Yorki-i adománygyűjtő rendezvényen arról beszélt csütörtök este, hogy a világ az 1962-es kubai rakétaválság óta nem állt ilyen közel a nukleáris Armageddonhoz; Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig megelőző szankciók bevezetését sürgette Oroszországgal szemben, mondván, hogy az ország tisztviselői elkezdték "felkészíteni társadalmukat" a nukleáris fegyverek esetleges háborús alkalmazására. Egy európai tisztviselő szerint Putyin sarokba szorított állatként viselkedik, amely egyre veszélyesebb lesz. Az amerikai elnök és egyes elemzők szerint el kell kerülni azt a helyzetet, hogy Putyin azt érezze, nincs más lehetősége, mint a háború eszkalációja, esetleg vegyi vagy atomfegyverek bevetése.

Oroszország legújabb fenyegetéshulláma, hogy atomfegyvereket vet be és még tovább csökkenti az energiaellátást, eddig nem riasztotta el Ukrajna szövetségeseit az Egyesült Államokban és Európában, csak megkeményítette a Kijev győzelmére irányuló akaratukat. Amiben nem annyira biztosak, az az, hogy azt akarják-e, hogy Vlagyimir Putyin veszítsen - írja a Bloomberg. Joe Biden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés