Előfizetői tartalom

Lassan már roncstelepre való tankokkal harcolnak az oroszok - Egyetlen hatalmas probléma állhat a háttérben

Eleinte hazug propagandának nevezte az orosz, oroszpárti közösség az első ukrán jelentéseket arról, hogy Oroszország az 1960-as, ’70-es években gyártott T-62-es harckocsikat tervez az ukrajnai háborúba küldeni. Azután pedig, hogy kikerültek az első felvételek, melyek hitelesítik a híradást, zseniális taktikai lépésként kezdték el jellemezni a manővert. Most ott tartunk, hogy a „szupermodern,” T-14 Armatával a fél világot egykor megijesztő Orosz Föderáció 800 darab T-62-est modernizál és állít vissza rendszerbe a következő három év során. Az ukrajnai fronton pedig 29 ilyen harckocsi veszett már el, többségében egy puskalövés nélkül feladták őket kezelőik. Bármennyire is szeretnék azt hinni az oroszfanok, hogy a T-62-esek reaktiválása része egy zseniális „4D sakknak,” melyet az orosz haderő játszik a világgal, az igazság az, hogy a harckocsik újbóli szolgálatba kerülése lesújtó képet ad mind az orosz haderő, mind pedig az orosz hadiipar jelenlegi állapotáról.

60 éves harckocsikat vet be a világ második legerősebb katonai hatalma Bár az gyanítható volt, hogy az orosz haderő legmodernebb harckocsija, a T-14 Armata limitált gyártási számából fakadóan nem fog érdemi szerepet játszani az ukrajnai harcokban, a Kreml ügyesen elhitette a világgal az elmúlt években, hogy ha mást nem is, szinte végtelen számú modernizált T-72-es, T-80-as...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés