FONTOS Nem lehet teleépíteni vezetékekkel az országot, jöhet még beavatkozás a kiegyenlítő energiapiacon
 
Előfizetői tartalom

A világ egyik legjobb páncélosát kapta meg Magyarország – Itt van 5 érdekes tény az új magyar fegyverről

A hétvégén hivatalosan is átvette az első Lynx gyalogsági harcjárművet a Magyar Honvédség, ezután pedig bemutatták az eszközt a Hősök terén a nyilvánosság előtt is. A Rheinmetall IFV-je kategóriáján belül az egyik legmodernebb a világon, Magyarország az első olyan ország, amely rendszeresíti a páncélost és hamarosan a tömeggyártása is megindulhat itthon. Talán azt is érdemes megjegyezni, hogy a rendszerbe állított, honvédségi Lynx felszereltségéből adódóan igencsak máshogy néz ki, mint az a prototípus, melyet a korábbi bemutatókon láthattunk. Íme 5 fontos tény a Magyar Honvédség új gyalogsági harcjárművéről és a döntéshozók hozzá kapcsolódó terveiről.

1. Rendszeresítési és gyártási számok A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a zalaegerszegi Lynx harcjármûgyár épületének és elkészült moduljainak ünnepélyes átadóján a zalaegerszegi ZalaZONE Ipari Park Rheinmetall gyárépületében 2022. március 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés