Előfizetői tartalom

Itt a vége: lemondott Liz Truss

Bekövetkezett az, amire napok óta várt a brit és a nemzetközi média: lemondott Liz Truss tory miniszterelnök, miután az Egyesült Királyságot kormányzó Konzervatív Párton belüli pozíciója meggyengült, és frakciójának egyre több képviselője követelte lemondását. Truss bejelentése szerint a jövő héten már új vezetője lesz az országnak, addig ő marad a kormányfő. A fogadóirodák szerint Rishi Sunak volt pénzügyminiszter és Penny Mordaunt frakcióvezető a legnagyobb esélyesek, miután Jeremy Hunt pénzügyminiszter kijelentette: nem tervez elindulni. A baloldali Munkáspárt elnöke, Keir Starmer szerint általános választást kell kiírni, mivel az országot irányító konzervatívoknak nincs kellő felhatalmazása a kormányzáshoz.

Hivatalos: Liz Truss az Egyesült Királyság legrövidebb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke Liz Truss brit miniszterelnök a Downing Street 10. előtt állt pódiumhoz, miután "válságtárgyalást" folytatott az 1922-es bizottság elnökével, Graham Bradyvel, illetve értesítette III. Károly királyt arról, hogy Lemond a miniszterelnökségről. Truss kifejtette, hogy miért döntött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés