Előfizetői tartalom

Amerikai választások 2022: Itt van az 5 legfontosabb tudnivaló

A mai nap, 2022. november 8-án időközi választásokat tartanak az Amerikai Egyesült Államokban, mely során eldől, hogy a törvényhozás ellenszelében kell-e kormányoznia Joe Biden demokrata elnöknek a következő két évben. Az eredmény várhatóan ismét napok kérdése lesz, kivéve, ha a Republikánus Párt, vagy a Demokrata Párt fölényes győzelmet szerez. A jelenlegi pollok alapján jó esély van rá, hogy a republikánusok megszerzik a képviselőházat, miközben a szenátus összetételét jelen állás alapján lehetetlen megjósolni. Megválaszoltunk öt fontos kérdést a mai választásokkal kapcsolatosan.

Mit választanak ma Amerikában? 2022. november 8-án időközi választásokat tartanak az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy a szavazati joggal rendelkező amerikai állampolgárok döntenek 435 képviselőházi (alsóház) képviselő személyéről (tehát az összesről), 35 székről a 100 fős szenátusban (felsőház), 36 állami és 3 területi kormányzó személyéről, ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés