Előfizetői tartalom

A háború eddigi legnagyobb kudarcát szenvedte el Oroszország – Beláthatatlan következményekkel nézhetünk szembe

Szergej Sojgu védelmi miniszter és Szergej Szurovikin tábornok, az Ukrajna elleni orosz támadást irányító főparancsnok tegnap bejelentették: kivonják csapataikat Herszon városból és átvonulnak a Dnyeper keleti partjára. Bár stratégiai szempontból a döntés első blikkre logikusnak tűnik, politikai szempontból a lépés gigantikus presztízsveszteség, melynek beláthatatlan következményei lehetnek az orosz belpolitikára és a háború további alakulására nézve.

Stratégiai szempontból logikusnak tűnik a kivonulás, de… Tegnap jelentette be Szergej Sojgu védelmi miniszter és Szergej Szurovikin tábornok, hogy feladják Herszon várost és visszavonul az orosz haderő a Dnyeper keleti partjára. A döntés mögött az az indok állt, hogy a Herszonban állomásozó orosz csapatok ellátása nagyon nehézkessé vált, mivel az ukránok szétlőtték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés