Előfizetői tartalom

Van egy dolog, amiben nagyon egyetért az Egyesült Államok és Oroszország

MTI
|
Portfolio
Az Egyesült Államok továbbra is ellenez minden olyan katonai lépést, amely tovább rontana a szíriai helyzeten – jelentette ki az amerikai külügyminisztérium egyik szóvivője hétfőn este arra reagálva, hogy Törökország hadműveletet helyezett kilátásba szíriai kurd fegyveres szervezetek ellen. Oroszország szintén felszólította Törökországot, hogy tartózkodjon katonai erejének használatától Szíriában, és ne engedje a helyzet eszkalálódását – írja a Reuters.

Az ügy előzménye, hogy török harci repülők légicsapásokat követtek el a terrorista szervezeteknek tartott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) és a szíriai kurd Népvédelmi Erők (YPG) 89 célpontja ellen Szíriában és Irakban. Ankara szerint válaszul az YPG aknatámadást intézett a dél-törökországi Karkamis város ellen, amelyben egy tanár és egy gyermek életét vesztette. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés