Előfizetői tartalom

Repedezik Putyin birodalma? – Egymásnak ugrottak az oroszok, sokan már inkább békét akarnak

Kiss Csaba
Bár az ukrajnai háborút támogatók a felmérések szerint még mindig jelentős többségben vannak Oroszországban, sokan ellenzik az inváziót, sőt a kemény állami fellépés ellenére még hangot is mernek adni kritikus véleményüknek. A háború és a putyini propaganda családtagok, rokonok közé is éket tudott verni, az ellentétes politikai oldalon állók már beszélni is alig beszélnek egymással. Hét ilyen családot mutat be az orosz rendező, Andrej Losak legújabb dokumentumfilmje egy a háborút támogató, illetve ellenző családtagon keresztül. Széteső házasságok, elmérgesedő testvéri kapcsolatok, megromló anya–gyermek viszony – ezt is magával hozta Oroszország ukrajnai háborúja.

Mit mond az orosz közvélemény? Miközben az orosz–ukrán háború kapcsán az ukrajnai helyzetről sokat lehet olvasni és látni a magyar médiában is, addig arról, hogy mindez hogyan érinti az orosz társadalmat, kevesebb szó esik. Láthattuk az orosz nagyvárosokban zajló tüntetéseket a háború február 24-i megindulását, majd a részlegesnek mondott mozgósítás szeptember 21-én...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái