Előfizetői tartalom

Egyszer már összecsaptak az amerikai katonák a rettegett Wagner-csoporttal – Csúnya vége lett

Ács Bence
A múlt héten érkezett a hír, mely szerint az Egyesült Államok fontolóra vette azt, hogy terrorszervezetnek nyilvánítsa Vlagyimir Putyin magánhadseregét, a hírhedt Wagner-csoportot. Számos szakértő van azon az állásponton, hogy Washington a lépéssel globális szinten kívánja visszaszorítani a zsoldosok tevékenységét, ennek elérése érdekében pedig akár fegyveres erőt is bevethet. A zsoldosalakulat a világ számos pontján aktív, Szíriában pedig még az amerikai katonákkal is tűzharcba keveredtek, mely finoman fogalmazva sem sült el túl jól.

2018. február 7-e. Szíria délkeleti részén, az Eufrátesz folyó mellett fekvő Conoco gázmezőn az amerikai Egyesített Különleges Műveleti Parancsnokság (JSOC) irányítása alatt az amerikai hadsereg harminc katonája, valamint több kurd és szír harcos állomásozik. A 30 amerikai katona vegyesen lett kiválogatva: egy részük a 75. Ranger ezred kötelékében teljesít szolgálatot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái