Előfizetői tartalom

Erős földrengés: leállt a metró egy 6,2-es erősségű földmozgás miatt Tajvanon

MTI
Erős, 6,2-es magnitúdójú földrengés rázta meg szerdán Tajvan keleti partját, a földmozgást Tajpejben is érezték, áldozatokról és jelentős károkról nem érkezett hír. Tajvan a csendes-óceáni Tűzgyűrű térségében fekszik. A mintegy 40 ezer kilométeres régióban alakult ki a Föld összes tűzhányójának 75 százaléka, és itt tört ki a valaha mért földrengések 90 százaléka is.

A sziget meteorológiai szolgálata azt közölte, a rengés epicentruma Hualien városától 29 kilométerre délkeletre volt, 5,7 kilométer mélységben.  A fővárosban, Tajpejben körülbelül egy percen át lehetett a rengést érezni, egy időre a metró is leállt. Tajvan a csendes-óceáni Tűzgyűrű térségében fekszik. A mintegy 40 ezer kilométeres régióban alakult ki a Föld összes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés