FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

Hatalmas fejfájást okoz Ukrajnának az oroszok új fegyvere - Miért is olyan félelmetes eszköz a Lancet?

A Krími hidat ért támadás után Oroszország jelentősen feltekerte a katonai drónok használatát Ukrajnában. Az ukrán áramellátó infrastruktúrát támadó iráni Sahed-drónok jelentős nemzetközi figyelmet kapnak, ugyanakkor ezzel együtt intenzíven használni kezdte Oroszország saját fejlesztésű és gyártású, ZALA Lancet dróncsaládjába tartozó kamikaze-drónjait is ukrán katonai célpontok ellen. A Lancetek pontos képességeiről aránylag kevés hiteles információ lelhető fel, ugyanakkor annyi biztos, hogy késő ősszel, kora télen a tömeges Lancet-támadások komoly károkat okoztak az ukrán haderő harcjármű-állományában.

Komoly fejfájást okoznak a fronton az orosz Lancet-drónok Október 8-án vélhetően egy ukrán öngyilkos merénylő teherautós bombatámadást hajtott végre a Krími híd ellen, melyet az orosz hadvezetés ürügyként használt fel arra, hogy fokozza támadásait Ukrajna civil infrastruktúrája – elsősorban az áramellátó infrastruktúra ellen. A nyugaton elsősorban terrorbombázásként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés