Előfizetői tartalom

Most aztán tényleg bedurvul majd a háború? Itt van 5 fontos tudnivaló a legújabb ukrán nehézfegyverről

A hétvégén hivatalosan is bejelentette a brit kormány, hogy Challenger 2-es harckocsikat küldenek az ukrán fegyveres erőknek – ezzel Nagy-Britannia lesz az első olyan ország, amely közel egy évvel az Ukrajna ellen indult orosz invázió után modern, nyugati általános harckocsikat (MBT) küld Kijevnek. A Challenger jó harckocsi és számos sajátossággal rendelkezik, amely kiemeli más NATO-tankok közül is, ugyanakkor mindössze 14 darabot kapnak belőle az ukránok, ami figyelve a harckocsik túlélőképességét a modern harctereken, minimális, mindössze szimbolikus segítségnek tekinthető. Nézzük pár fontos tudnivalót a Challenger 2-esről.

Azt már múlt héten megírtuk, hogy a brit Challenger 2-es lehet Ukrajna első modern, NATO-harckocsija, a hivatalos bejelentés azonban csak a hétvégén érkezett meg. Kapcsolódó cikkünk 2023. 01. 14. Hivatalos: brit Challenger harckocsik érkezhetnek nemsokára Ukrajnába 1. A NATO legnagyobb páncélvédettségű harckocsija Fotó: Cpl Kellie Williams, RLC/MOD, OGL v1.0OGL v1.0...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés