Előfizetői tartalom

Három leleplező film, amely fölfedi a valóságot Putyin Oroszországáról

A putyini Oroszország valóságáról számos dokumentumfilm nyújt érzékletes képet. Alább három olyan alkotásról lesz szó, amelyet a magyar közönség is megtekinthet a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválnak (BIDF) köszönhetően. A Putyin szemtanúi című 2018-as film, amely Vlagyimir Putyin elnökségének első évéről szól, a BIDF honapjáról megnézhető, másik két filmet pedig a január 21. és 29. között megrendezésre kerülő fesztiválon mutatnak be. A mintaváros, a LADA és a drift egy leépülőben lévő posztszovjet iparváros tizenéveseinek életét ábrázolja, A hatalom markában pedig egy fiatal lány történetén keresztül szemlélteti, hogyan jár az, aki bírálni merészeli Putyin rendszerét.

Putyin szemtanúi (Vitalij Manszkij, 2018) Az ezredforduló környékén egy orosz televíziócsatornánál dolgozó dokumentumfilmest, Vitalij Manszkijt Vlagyimir Putyin stábja kérte föl, hogy dokumentálja az elődje, Borisz Jelcin által frissen elnökké kinevezett fiatal politikus 2000-es elnökválasztási kampányát, majd a márciusi elnökválasztást követő első hónapjait. Az így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés