Előfizetői tartalom

Küszöbön az újabb orosz támadás – Közeleg a csata, ami végleg eldönti majd az ukrajnai háborút?

Mind Ukrajna, mind nyugati hírszerzési szervezetek és elemzők úgy látják, hogy nagy esélye van annak, hogy az orosz haderő újabb átfogó támadási hullámot indít Ukrajna ellen a következő napokban, hetekben, esetleg hónapokban. Úgy tűnik, az aggodalmakat az orosz csapatmozgások alá is támasztják, olyannyira, hogy elképzelhető, hogy a támadást előkészítő műveletek már meg is kezdődtek. Akárhogy is nézzük, a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére logikus lépés lenne egy újabb orosz összevont művelet, hiszen azzal, hogy 4-6 héten belül újabb, igencsak jelentős méretű NATO-fegyvercsomag érkezik Ukrajnába, rá lesz kényszerítve Oroszország arra, hogy rövid időn belül, jelentős műveleti sikereket érjen el a "különleges műveleti zónában."

Küszöbön az orosz támadás? Обстановка pic.twitter.com/pti23SNJj7— IgorGirkin (@GirkinGirkin) January 16, 2023 A napokban szinte egymást érték a figyelmeztetések ukrán politikai vezetőktől és nyugati hírszerzési szervezetektől, elemzőházaktól arról, hogy megvan a kockázata annak, hogy Oroszország újabb, átfogó támadást indít Ukrajna ellen, melynek célja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés