Előfizetői tartalom

Érintetlen területek, amelyeket valahogy elkerült az orosz hadigépezet – Itt indulhat meg Moszkva mindent elsöprő ellentámadása?

Ács Bence
Amikor az orosz csapatok közel egy éve megindultak Ukrajna felé három, jól elkülöníthető támadási útvonalat jelöltek ki maguknak: északról Kijev, keletről a Donbasz, délről pedig Herszon és Melitopol irányába tartottak, nyugat-Ukrajna azonban többé-kevésbé érintetlen maradt. Miért nem támadja Oroszország a nyugati megyéket, és mekkora esély van arra, hogy Lviv, vagy Odessza legyen a tavaszra várt új orosz offenzíva célpontja? Nézzük.

Újrázás Odesszában? Számtalan szakértő értekezett már a fekete-tengeri Odessza stratégiai jelentőségéről: Ukrajna legnagyobb kikötője, valamint a Románia felől érkező nyugati ellátmányok első állomáshelye az orosz csapatok számára ideális feltöltőpont lehetett volna, és a háború korai szakaszában egyértelmű törekvést láttunk Moszkva részéről arra, hogy bevegye...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái