Előfizetői tartalom

Brüsszel tényleg nem segít? Kik állnak igazából az ukrán kukorica mögött?

Hat kelet-európai tagország, köztük Magyarország, a mezőgazdasági miniszterek hétfői ülésén nyomatékosan megkérte az Európai Bizottságot, hogy lépjen fel az Ukrajnából származó gabonatúlkínálat enyhítése érdekében, mivel az olcsó import elárasztja a szomszédos országok piacait, csökkentve a helyi termékek iránti keresletet. Ugyanezen a napon a magyar Agrárminisztérium is közzétett egy sajtóközleményt, amelyben azzal vádolta Brüsszelt, hogy a kialakult helyzetben Ukrajnát segíti a magyar gazdákkal szemben. Elemzésünkben annak nézünk utána, hogy milyen indokok állhatnak a magyar és a kelet-európai országok fellépése mögött, valamint mi az igazság azokban a számokban és állításokban, amelyek alapján az unióval szembeni vádjaikat megfogalmazták.

Az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának január 30-i ülésén hat kelet-európai ország – Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia és Bulgária – arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy országaik mezőgazdasági termelőinek nyújtott kártalanítást is magában foglaló intézkedéseket léptessen életbe. A szóban forgó tagállamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés