Előfizetői tartalom

Olyat lépett a Putyin-barát diktatúra, ami még Amerikát is meglepte – De van egy csavar a történetben

Meglepő fordulat történt nemrég a közép-amerikai Nicaraguában: 222 politikai foglyot engedtek szabadon, majd rögtön egy az Egyesült Államok felé tartó repülőgépre rakták őket. A diktatórikus módszerekkel kormányzó elnök, Daniel Ortega azt mondta, a haza ellenségeitől szabadultak meg, miközben Washington üdvözölte az elítéltek elengedését, és menedéket biztosított nekik. Két politikai fogoly nem élt az Egyesült Államokba távozás lehetőségével, egyikük Rolando Alvarez matagalpai püspök, akit visszavettek a börtönbe, ahol 26 éves büntetését kell letöltenie. A püspök érdekében maga Ferenc pápa is felszólalt.

Amnesztia vagy deportálás? Február 9-én, csütörtökön meglepő fordulat történt Nicaraguában: összesen 222 politikai foglyot engedtek szabadon, majd ugyanazzal a lendülettel egy az Egyesült Államokba tartó repülőgépre rakták őket. Az elítéltek nem sokkal később meg is érkeztek a washingtoni Dulles Nemzetközi Repülőtérre. A szabadon engedettek és kiutasítottak között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés