FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Egyre több a vészjósló figyelmeztetés: újabb európai ország sodródhat bele a háborúba?

Az elmúlt hetekben egymást követték a nyugtalanító hírek a kelet-európai Moldovában: határon megjelenő ukrán katonák, visszavont orosz garanciák, újonnan pedig kormányellenes, oroszbarát tüntetések borzolják a kedélyeket Európa legszegényebb államában. De miért is fontos Moszkva számára az apró posztszovjet állam, és milyen forgatókönyvekre számíthatunk az elkövetkező hónapokban? Nézzük.

Egy lőszerraktár mind fölött Moldova Európa egyik legszegényebb országa. A posztszovjet állam GDP-je 2022-ben alig haladta meg a 14 milliárd dollárt, így olyan országokkal „versenyzik”, mint Észak-Macedónia, Csád, vagy Kongó (összehasonlításként hazánk GDP-je az IMF adati szerint 2022-ben 184,6 milliárd dollár volt). Az ország geopolitikai jelentősége szintén meglehetősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés