Előfizetői tartalom

Válaszút elé érkezett Ukrajna egyik legnagyobb támogatója - Hogyan tovább?

Vasárnap fognak urnák elé járulni az észt választópolgárok, hogy döntsenek az országgyűlés összetételéről, ezzel együtt pedig a leendő kormánykoalícióról és kormányfőről. A nehéz gazdasági helyzetben lévő balti államban különösen nagy a választások tétje, hiszen a Tallint gyakran fenyegető szomszédos Oroszország éppen háborút vív Ukrajnában. Másodszorra is a kormány élére kerülhet Kaja Kallas, esetleg a korrupciós botrányt kiheverő Jüri Ratas állhat újra az ország élére? Nézzük.

Választási rendszer Az észt országgyűlés, a Riigikogu a magyarhoz hasonlóan egy kamarás, 101 képviselő foglal benne helyet. Az országgyűlési választások során az országot 12 választókörzetre osztják, melyek lakosságukkal arányos számú képviselőt küldhetnek a patkóba. Kaja Kallas, Észtország miniszterelnöke, a Reform Párt vezetője. Forrás: Renee Altrov via Wikimedia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés