Előfizetői tartalom

Olyan történelmi döntés készül, amely alapjaiban rengetheti meg Amerika politikai rendszerét

Huszák Dániel
Nem kizárt, hogy napokon belül rendőrségi őrizetbe veszik Donald Trumpot, az Egyesült Államok volt elnökét. A politikust alapvetően egy könyvelési csalási ügy miatt vette elő a New York-i ügyészség: lényegében arról van szó, hogy a politikus 2016-os kampánya alatt állítólag lefizetett egy pornószínésznőt, hogy hallgasson az állítólagos viszonyukról, az ügyet elsimító ügyvédet pedig céges pénzből fizette ki. Ha Donald Trump a következő napok során valóban bilincsben jelenik meg valamelyik New York-i bíróságon, ez alighanem alapjaiban írhatja át az Egyesült Államok belpolitikáját, hiszen egy komoly történelmi tabu dől meg.

Miért került célkeresztbe Trump? Donald Trumpnak állítólag 2006-ban viszonya volt egy pornószínésznővel, Stormy Danielsszel, alig egy évvel azután, hogy az ingatlanmágnás összeházasodott jelenlegi feleségével, Melania Trumppal (leánykori nevén Melania Knavs vagy Knauss). Amikor Trump 2016-ban kampányolni kezdett az Egyesült Államok elnöki székéért, Stormy Daniels a sajtóhoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái