Előfizetői tartalom

Osztrák-magyar katonák sírjait találták meg Ukrajnában, az első világháború egyik legendás csatájának helyszínén

Portfolio
Első világháborúban elesett, többek között osztrák-magyar katonák sírjait találták meg az ukrajnai Lviv (amelynek térségében az első világháború egyik jelentős csatája, a lembergi csata zajlott) Licsakivi temetőjében. A temető egy részén az orosz-ukrán háborúban elesett ukrán katonák eltemetése miatt kezdtek ásni. A területet most feltárják, hogy a holttesteket megfelelően újratemethessék - számolt be a Reuters.

Régi, első világháborús sírokat találtak hétfőn, március 27-én az Oroszországgal vívott háborúban elesett ukrán katonák számára kiásott temetkezési területeken. A Lvivben található Licsakivi temető egy részén, a Mars-mezőnek nevezett területen a sírásók több régebbi sírra bukkantak. Az első jelentésekből kiderült, hogy a sírok, első világháborúban harcolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés