Előfizetői tartalom

Sosem látott támadásra készül Ukrajna - Újfajta manőverrel verhetik szét az orosz hadsereget

A múlt hét folyamán jelezte az ukrán vezérkar azt, hogy a „nagyon közeli jövőben” újabb ellentámadást terveznek indítani az ország területén, azt azonban nem részletezték, hogy mely frontszakaszon terveznek támadásba lendülni. Az idő előrehaladtával egyre több orosz katonai blogon is megjelentek olyan információk, melyekből az olvasható ki, hogy Moszkva is támadásra számít. De hol indulhat meg az ukrán roham, és mekkora esély van egy tavalyihoz hasonló sikerre? Nézzük.

Amikor 2022 nyarának végén Kijev bejelentette azt, hogy mindent elsöprő offenzívára készül Herszon környékén, sokan kételkedtek abban, hogy az ukrán csapatoknak van annyi tartaléka, hogy nagyobb területnyereségekre tehessen szert. Herszonban kezdetben csak kisebb területnyereségekről lehetett hallani, mint később kiderült, azért, mert Kijev nem is a déli megyében tervezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés