Előfizetői tartalom

Ezekre a páncélosokra senki nem számított - Úgy tűnik, nagyobb a baj, mint bárki gondolta volna

Fegyveres konfliktusok esetén nem ritka az, hogy a harcoló feleknek a veszteségek pótlása érdekében elő kell venniük a kevésbé modern fegyvereiket is, az orosz-ukrán háború során azonban számtalan alkalommal láthattuk azt, hogy ezek az elavult eszközök már akár a harcok első napjaiban is megjelenhetnek a frontvonalakon. Itt van hat olyan páncélozott jármű, amelyekről azt hittük, hogy a XXI. században már nem fognak éles bevetéseken részt venni.

BRDM-2 - Matuzsálemi páncélautó (1962) A szovjet gyártmányú BRDM-2-es egy napjainkban már alapvetően mellőzött koncepció alapján került kifejlesztésre: a kifejezetten áramvonalas, mindössze hét tonnás páncélautó elsődleges feladata a felderítés, így már tervezés során a jó manőverezőképesség és a magas végsebesség játszotta a fő szerepet. A BRDM-2-es ezeknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés