Előfizetői tartalom

Merész katonai akcióval lepte meg a világot Ukrajna - Végre berobbant a várva várt ellentámadás?

Szombaton érkeztek az első hírek arról, hogy az ukrán csapatok hídfőállásokat létesítettek a Dnyeper folyó keleti partján, közvetlenül a tavaly visszafoglalt Herszon városával szemközt. Bár kicsi az esélye annak, hogy egy komoly offenzíváról lenne szó, így is számos érdekesség megfigyelhető a hadmozdulatban. Nézzük, melyek azok.

Korábban többször foglalkoztunk azzal a lehetőséggel, hogy a közelgő ukrán offenzíva egy kétéltű hadművelet lesz, melynek célja Herszon, illetve Zaporizzsja megyék felszabadítása lehet. Szombaton érkeztek meg az első, drónról készült felvételek, melyeken az volt látható, ahogy kisebb ukrán egységek fényes nappal átkeltek a Dnyeperen. Később geolokáció segítségével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés