Előfizetői tartalom

Hol késlekedik már az elsöprő ukrán ellentámadás? - Itt van 4 súlyos indok, ami óvatosságra kényszerítette Kijevet

Az ukrán vezérkar már a múlt hónapban bejelentette azt, hogy a „nagyon közeli jövőben” elsöprő ellentámadást indítanak az orosz csapatok ellen, mindezidáig azonban kisebb Dnyeper-menti akciókon és néhány komolyabb átcsoportosításon kívül kevés jelét láttuk annak, hogy tényleg döntő akcióra készül Kijev. Nézzük, mi állhat ennek a hátterében.

Raszputyica A meglehetősen enyhe tél, illetve a korai olvadás miatt néhány hónapja még úgy tűnt, hogy az ukránok kifejezetten korán, akár március végén is ellentámadásba lendülhetnek, ugyanakkor az időjárási viszonyok pillanatnyilag kifejezetten egy nagyobb offenzíva ellen szólnak: az elhúzódó, esős idő következtében még most is gyakori vendég az ukrajnai frontvonalakon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés