Előfizetői tartalom

Meglepő állítás terjed a HIMARS-okkal kapcsolatban: soha nem látott lőszert kaphattak hozzá az ukránok?

Portfolio
A Twitterre kerültek fel azok a felvételek, amelyen úgy tűnik, hogy akár eddig még nem látott rakétát is használnak az ukrán fegyveres erők az orosz-ukrán háborúban. Ha a feltételezések igazak lennének, akkor az azt jelentené, hogy az Amerikai Egyesült Államok a legnagyobb titokban sokkal modernebb és nagyobb hatótávolságú fegyvereket szállított Kijevnek, mint amilyenek a korábban kért közepes hatótávolságú ATACMS rakéták lettek volna.

Egy Ukrajnában harcoló amerikai fejlesztésű HIMARS rakétarendszerről kerültek fel olyan felvételek, amelyek erősen megosztják az internetező közösséget. Egyesek úgy vélik, még az ATACMS-nél is modernebb és veszélyesebb rakéták – a PrSM – első bevetése látható, míg mások hangsúlyozzák, a felvételen a fények és árnyékok kontrasztja és a felvételkészítés szöge...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés