Előfizetői tartalom

Kényszerhelyzetbe hozta Putyint a Wagner-vezér, ritka lépés jöhet az elnöktől

Jevgyenij Prigozsin, a retteget Wagner-csoport vezetője egyelőre sarokba szorította Vlagyimir Putyin orosz elnököt folyamatos kritikáival, amelyeket az orosz hadvezetéssel szemben megfogalmazott. A magánhadserege élén ugyanis nemcsak fegyvereseire támaszkodhat, hanem saját propagandistáira is. Putyin türelme viszont hamarosan elfogyhat - véli egy szakértő.

Az orosz félkatonai csoport, a Wagner alapítója, Jevgenyij Prigozsin megdöbbentő fenyegetéseket és tirádákat intézett a legfelsőbb katonai vezetők ellen, sőt, úgy tűnik, burkoltan még Vlagyimir Putyin orosz elnököt is bírálta. A Wagner jelentős szerepet játszott az ukrajnai orosz harci műveletekben, gyakran a védelmi minisztérium megkerülésével. A Bahmutért folyó hónapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés