Előfizetői tartalom

Propaganda vagy valóság: képes-e az Egyesült Államok több évtizedes fegyvere lelőni a Putyin csodafegyverének számító Kinzsalt? 

Az elmúlt pár napban az orosz-ukrán háborúval foglalkozó sajtóban lényegében mást sem lehetett olvasni, csak arról, hogy az ukránok szerint az amerikai Patriot légvédelmi rendszerrel lelőttek több orosz Kinzsal ballisztikus rakétát, az oroszok szerint viszont éppen ellenkezőleg, a levegőből indított szuperfegyver semmisített meg Patriot indítóállomásokat. Nézzük, mekkora esélye van a két eseménynek.

Eddig tartott a légvédelem? Szerda reggelre az Egyesült Államok is elismerte azt, hogy valamilyen formában találatot kapott az ukrajnai Patriot légvédelmi rendszer. Washington szerint a fegyver csak megrongálódott, nem semmisült meg, erre abból következtetnek, hogy Ukrajna helyben végzi el a javításokat. De mekkora károkat is szenvedett az ukrán légvédelem? Az egyszerű válasz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés