Előfizetői tartalom

Ukrajna szomszédjába érkezett az orosz trójai faló – Életbe lépett Putyin titkos mesterterve?

Vasárnap új kormányzót választottak a Moldovában található autonóm tartományban, Gagauziában. A régiót a török eredetű gagauzok lakják, akik azonban a szovjet uralom idején eloroszosodtak, és többnyire ma is orosz nyelvet beszélnek. Ami magával vonta, hogy Gagauzia a szakadár Dnyeszter Menti Köztársaság mellett az egyre inkább a Nyugat felé törekvő Moldova legoroszbarátabb része maradt, ahol a lakossághoz elsősorban a Kreml-párti sajtó jut el. A megválasztott új kormányzó, Evghenia Guțul annak az ellenzéki Șor Pártnak a jelöltje, melynek névadó elnöke egy hazájában 15 év börtönbüntetésre ítélt és jelenleg Izraelben élő oligarcha, akit gyanús kapcsolatok fűznek az orosz biztonsági szolgálathoz, az FSZB-hez.

Megválasztották az új baskánt Vasárnap új kormányzót, avagy gagauz nyelven baskánt (elnök) választottak a Moldova déli részén található autonóm tartományban, Gagauziában. A 36 éves Evghenia Guțul a második fordulóban 52,34 százalékos eredményt ért el Grigorii Uzunnal, a Moldovai Köztársaság Szocialistáinak Pártjának jelöltjével szemben. A gagauziai tartományi választás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés