FONTOS Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket
 
Előfizetői tartalom

Leleplezte a kiugrott zsoldos, mi történik valójában Putyin árnyékhadseregében

Immár magyarul is olvasható az orosz Wagner zsoldoscsoport azóta leszerelt fegyveresének könyve, aki részletesen leírja, hogyan vetették be az árnyékhadsereget előbb a donbaszi, majd a szíriai polgárháborúban. Marat Gabidullin nem rejti véka alá véleményét, legyen szó a Kreml propagandahazugságairól, a Moszkva által támogatott szíriai rezsimről és hadseregéről, vagy Oroszországnak a kelet-ukrajnai polgárháborúban játszott szerepéről, és mélyen elítéli az Ukrajna ellen indított „testvérháborút”. Az egykor a szovjet, majd orosz fegyveres erőkben szolgált, később „rossz útra tért” zsoldos az orosz haderő egy olyan ethoszát látszik követni, ami talán soha nem létezett, de ebből érthetővé válik, miért pont ő lett az, aki borította az asztalt, és kitálalt Putyin rettegett árnyékhadseregéről.

A Wagner csoport A Wagner orosz zsoldoscsoport 2014-ben jött létre, előbb a Donbaszban, majd Szíriában, később több afrikai országban, így Líbiában, a Közép-afrikai Köztársaságban és Maliban is bevetették. Mindezt úgy, hogy az orosz törvények tiltják katonai magánvállalatok létrehozását, a Kreml pedig soha nem ismerte el, hogy bármi köze lenne az árnyékhadsereghez....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés