FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Megszólaltak a veterán F-16-os pilóták: Ukrajna túl derűlátó, könnyen kilőhetik a gépeket az oroszok

Portfolio
Az F-16-os repülőgépeket korábban vezető veterán pilóták szerint azok a gépek, amelyeket Ukrajna kap, vagy a védelemre korlátozódnak, vagy nagyon magas kockázatú műveletekben lesznek bevethetők. Figyelmeztetnek arra is, hogy a valószínűleg Ukrajnába küldendő F-16-osok gyengébb radarral és rövidebb hatótávolságú rakétákkal rendelkeznek, mint a legmodernebb orosz repülőgépek és légvédelem – számol be a hírről a Bloomberg.

A Bloombergnek nyilatkozó veterán pilóták szerint a General Dynamics Corp. vadászbombázói jelentős előrelépést jelentenek azokhoz a szovjet korabeli gépekhez képest, amelyekkel az ukrán pilóták eddig repültek, azonban a most érkező F-16-osok vélhetően még mindig gyengébb radarral és rövidebb hatótávolságú rakétákkal rendelkeznek, mint a legmodernebb orosz repülőgépek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés