Előfizetői tartalom

Európát is érinti az Észak-Amerikában tomboló erdőtűz

MTI
Minden jel szerint még csütörtökön eléri Norvégiát a kanadai erdőtüzektől származó füst egy része - közölték norvég kutatók. Kanada kérésére az Európai Unió csaknem háromszáz tűzoltóval segíti az észak-amerikai országban pusztító, az elmúlt 10 év legkiterjedtebb erdőtüzeinek oltását - tájékoztatott az Európai Bizottság csütörtökön.

A Norvég Klíma- és Környezetkutató Intézet (NILU) légkör- és klímakutatói egy előrejelzési modellt használva igyekeznek megfejteni a füst útját a légkörben, és így jutottak arra a következtetésre, hogy az hamarosan eléri az ország légterét. A füst június 1-je óta terjed Grönland és Izland felett, és Dél-Norvégiában is már az aeroszolos részecskék növekvő koncentrációját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés