Előfizetői tartalom

Szabályoznák az uniós vezetők piszkos ügyeit

MTI
Az Európai Bizottság javaslatot fogadott el az uniós intézmények, az Európai Bizottság mellett az Európai Parlament, valamint az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács tagjaiból álló intézményközi etikai testület létrehozásáról és közös etikai normák lefektetéséről - jelentette be Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja csütörtökön.

Vera Jourová brüsszeli sajtótájékoztatóján a javaslat részleteit ismertetve közölte: az uniós etikai testület létrehozásával első alkalommal jön létre az EU-intézmények tagjainak etikus magatartására vonatkozó közös normarendszer, valamint az intézmények közötti koordinációt és eszmecserét segítő hivatalos mechanizmus az etikai követelményekkel kapcsolatban. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés